Тествахме Mitsubishi Outlander PHEV

19 February 2015 11:15
Тествахме Mitsubishi Outlander PHEV
Прочетете повече за:
MitsubishiOutlanderOutlander PHEV

На следващите няколко реда ще прочетете за една от най-футуристичните коли, които са попадали в ръцете на BBC TopGear България. Вероятно неочаквано за мнозина, тя е с марката Mitsubishi. Японската компания още не продава хибридния си Outlander официално у нас, така че тестът ни се явява нещо като „ексклузивна“ и рядка възможност да се докоснем до кросоувъра на кабел. Имахме възможност за градски тест, а в брой 124 на списанието ще прочетете по-подробно как се държи Outlander PHEV и извън града.

Под предния капак работи двулитров бензинов мотор. Всъщност „работи“ не е съвсем точно, тъй като в по-големия процент от градските пътувания въпросният не работи. За краткия ни тест неочаквано богатите менюта на бордовия компютър отчетоха едва 29% участие на машината с вътрешно горене. В останалите ситуации достатъчни са батериите с капацитет 12 кВтч. Общата мощност на колата е 200 к.с., а въртящият момент – 332 Нм. По-същественото е, че изцяло електрически пътувания са напълно възможни, а за теста средният ни разход на гориво достигна фантастичните 0,9 л/100 км. Разбира се, не забравяйте, че това е изцяло градска среда, в която големите батерии и ниските скорости благоприятстват подобни постижения. В интерес на истината, ако не беше тежкият десен крак на фотографа ни, можехме да констатираме и изцяло електрическо движение, каквото е възможно за около 50 км. Разходът на заредени частици в края на теста бе 12,8 кВтч/100 км, което се равнява на приблизително 2,5 лв/100 км.

Интериорът е неочаквано просторен, а чувствителният на допир екран работи далеч по-добре от този в марки с повече претенции. Вярно, че бутоните не са „премиум“ на пипане, но Outlander PHEV върши работата си отлично, поне в градски условия. Шумният двигател и липсата на скоростна кутия в обичайния смисъл на този термин вероятно ще наруши електрическата хармония при по-сериозни натоварвания, но затова ще прочетете в брой 124 на списанието.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ