Ето го новия Seat Ibiza

07 May 2015 14:28
Ето го новия Seat Ibiza
Прочетете повече за:
SeatIbiza

Запознайте се с обновения Seat Ibiza. Конкурентът на Fiesta и Corsa идва с нови дневни диодни светлини в трите си версии – триврат хеч SC Sport Coupe, петврат хеч и комби ST Sport Tourer. Освен това има променени 16- и 17-инчови джанти, както и два нови цвята – чили червено и лунносив камък. В Ibiza дебютира и друга цветова новост. Ще може да поръчвате цветови пакети, при които различни детайли от интериора и каросерията са лакирани в разнообразни нюанси. Това засяга дори джантите, което намираме за свеж детайл.

Голямата новина обаче е въвеждането на ново поколение три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели от концерна майка VW Group. Базовият бензинов вариант вече разчита на еднолитров трицилиндров двигател със 75 к.с., който може да се поръча и като турбомотор с 95 и 110 к.с.

Четирицилиндровият 1,4-литров агрегат пък произвежда 150 к.с. и 250 Нм, като запазва забележителен среден разход от едва 4,8 л/100 км.
Дизеловите предложения стартират от 1,4-литровата машина със 75 к.с. и среден разход 3,4 л/100 км. По-големият 1,6-литров мотор пък се предлага в две версии с мощност от 90 и 105 к.с.
Всички варианти стандартно идват с механични скоростни кутии, а за по-големите се предлага също 7-степенна DSG. Системата старт/стоп също е стандартна за всички версии.

На технологичния фронт ще откриете чувствителен на допир екран, навигационна система и възможност за интегриране на телефона чрез нещо, наречено син зъб.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ