Най-накрая е тук: Alfa Romeo Giulia с 510 к.с.

25 June 2015 10:21
Най-накрая е тук: Alfa Romeo Giulia с 510 к.с.
Прочетете повече за:
Alfa RomeoGiuliaAlfa Romeo GiuliaAlfa Giulia

Близо две десетилетия чакаме истински спортен седан със задно предаване от Alfa. Най-накрая чакането свърши, запознайте се с Giulia – третия масов модел в портфолиото на марката. И защото това е Alfa, премиерата се състои с най-бруталната 3-литрова турбо V6 версия, „тунингована от инженерите на Ferrari“ до 510 к.с. По някаква случайност това е точно толкова, колкото има в Mercedes-Benz C63 AMG S. Останалите конкуренти на Giulia Quadrifoglio са Audi RS 4, BMW M3 и Jaguar XE.

Италианците не пропускат да изтъкнат, че въпреки епохалната си мощност новият двигател е изненадващо икономичен, най-вече благодарение на способността си да изключва цилиндри, когато скучае.

Ускорението до 100 км/ч на най-бруталната Giulia се осъществява за 3,9 секунди. Разпределението на масите от идеалните 50:50 е намигване към BMW. Giulia Quadrifoglio използва алуминий и подсилени с въглеродни нишки композити, за да постигне „най-доброто съотношение тегло към мощност“ от по-малко от 3 кг/к.с. Така че очаквайтеда спре стрелката на кантара на по-малко от 1530 кг.

Шасито на Giulia използва общи компоненти с това на Maserati Ghibli и използва многоточково окачване отзад и двойни А-раменни носачи отпред. Система за разпределение на въртящия момент включва двоен съединител, за да позволи на задния диференциал да разпределя мощността към двете колела отделно.
Alfa вади и изцяло нова интегрирана електромеханична спирачна система, която комбинира контрола на стабилността и традиционните спирачки. Режимите на борда позволяват избор между Dynamic, Natural, съвсем новия зелен Advanced Efficient и естествено Racing.
Очакваме повече информация за останалите двигатели, въпреки че, кажете сериозно, някой проявява ли интерес към четирицилиндровия дизел!?

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ