Ето я новата рали бегачка VW Polo GTI R5

Въпреки оттеглянето от WRC компанията продължава участието си в категорията R5

09 October 2018 08:53
Ето я новата рали бегачка VW Polo GTI R5
Ето я новата рали бегачка VW Polo GTI R5Ето я новата рали бегачка VW Polo GTI R5
Volkswagen Motorsport представи в Хановер рали автомобила Polo GTI R5. Колата от клас R5 може да участва във всички рали шампионати на FIA и WRC2 в световния. На дизайн автомобилът е близък до Golf GTI TCR. Мощността на 1,6-литровия турбо двигател е 272 к.с., а задвижването 4х4 според правилата. Масата е само 1230 кг, а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч 4,1 сек. Развойните пилоти на компанията са навъртели 10 000 км в продължение на 20 месеца.

Дебютът на автомобила е в рали Испания от 25 до 28 октомври, кръг от WRC. Пилоти са Ерик Камили и трикратния шампион на FIA (един път във WRC и два пъти във WRX ) Петер Солберг, който има заводски подкрепян отбор в раликроса от Volkswagen. Освен Polo GTI R5 в Испания ще участват още Citroen C3 R5, който дебютира в Корсика, Skoda Fabia, Ford Fiesta и Hyundai i20.

Спортният отдел на VW вече е продал 15 коли на клиентски отбори в Австрия, Белгия, Финландия, Италия, Парагвай, Португалия и Швеция. Двукратният шампион във WRX и съотборник на Петер Солберг – Йохан Кристоферсон най-вероятно ще участва с колата в рали Швеция 2019 г.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ