Tesla показа Model Y

15 March 2019 08:56
Tesla показа Model Y
Tesla показа Model Y Tesla показа Model Y Tesla показа Model Y
Прочетете повече за:
TeslaModel Y

Компанията Tesla представи втория си кросоувър - Model Y, който ще се появи на пазара през есента на тази година. Електромобилът е изграден на базата на Model 3, като ще се предлага в няколко различни модификации - Long Range, AWD и Performance. Тяхната цена ще стартира от 51 000 долара, а с опциите ще надхвърли 62 000 долара.


Догодина Tesla ще предложи на клиентите си версия Standart Range, която първоначално ще се продава за 47 000 долара, а през 2021 г. ще излезе и нейният базов вариант, който е оценен само на 39 000 долара.

 

Вторият кросоувър та Tesla използва за основа шасито на Model 3, като ще се задвижва от 2 електомотора. Те ще се съчетават с батерии с различен капацитет. Най-мощната версия - Performance, ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Вариантът Long Rage ще има пробег от 480 км, а максималната скорост на всички модификации е 240 км/ч.

 

Дизайнът на Model Y до голяма степен напомня този Model 3, като електромобилът е получил традиционни външни огледала вместо камерите, които видяхме при първия вариант на електромобила. Инженерите на Tesla са се отказали от вратите тип "крила на сокол", които се поставят на по-големият кросоувър Model X. Причината е, че това решение оскъпява електромобола и усложнавя производството му. Коефициентът на аеродинамично съпротивление при Model Y е 0,32.

 

Кросоувърът е оборудван с панорамен покрив, като ще се предлага и във версия със 7 места. В салона е поставен голям 15-инчов сензорен дисплей, който отговаря за по-голяма част от функциите на Model Y. Водачът има на разположение всички системи за безопасност, както и функция за безпилотно управление.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ