Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato

12 June 2019 09:25
Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato
Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato Aston Martin възроди класиката DB4 Zagato
Прочетете повече за:
Aston MartinDB4 ZagatoDBS GT Zagato

Компанията Aston Martin представи съвременна реплика на класически спортен автомобил DB4 Zagato от 60-те години на миналия век. Премиерата на автомобила пред публика ще се състои по време на състезанието "24 часа на Льо Ман" през предстоящия уикенд.


Aston Martin DB4 Zagato Continuation е направен така, че максимално да прилича на оригиналния автомобил. Каросерията на спортна кола е от алуминий, като се изработва на ръка. В салона са поставени състезателни седалки с карбонов каркас и естествена кожа.

 

Автомобилът е оборудван с редови 6-цилиндров двигател с работен обем 4,7 литра, който е разработен от полския инженер Тадек Марек. Той е известен с разработка на различни мотори за класически модели на британската марка.

 

Компанията ще произведе само 19 такива автомобила, като сглобяването на всеки един от тях ще отнеме 4500 часа. В същия тираж ще бъде пусната и съвременната суперкола DBS GT Zagato, оборудвана с 5,2-литров V12 мотор с две турбини, развиващ мощност от 725 к.с. и 900 Нм въртящ момент.

 

Двата автомобила ще се продават единствено заедно, като се очаква общата им цената да достигне 6,5 млн. евро.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ