Alpina помисли за феновете на комбитата

11 September 2019 13:02
Alpina помисли за феновете на комбитата
Източник: Alpina
Alpina помисли за феновете на комбитатаAlpina помисли за феновете на комбитатаAlpina помисли за феновете на комбитатаAlpina помисли за феновете на комбитатаAlpina помисли за феновете на комбитатаAlpina помисли за феновете на комбитатаAlpina помисли за феновете на комбитата
В BMW се отказаха доброволно от участие в специфичния, но изключително интересен сегмент на бързите и мощни комбита, където сега властват Audi и Mercedes. Мотивът на баварците е, че който търси такава кола, ще избере X3 M. Което означава, че няма нужда от M3 Touring.

Но тази теза е лесно оборима. А Alpina го прави по страхотен начин – с лансирането във Франкфурт на бързо и мощно комби 3-а серия, пълно с приятни изненади и вълнуващи промени.

Автомобилът вече се казва Alpina B3 Touring, изглежда страхотно, стъпва на 20-инчови джанти и т.н.

Двигателят е 3-литров редови 6-цилиндров с две турбини и при X3 M мощността му достига 510 конски сили. При модела на
Alpina акцентът е другаде – мощността на мотора е 462 конски сили, но максималният му въртящ момент е 700 Nm. За сведение, при моделите на BMW M въртящият момент е 600 Nm. Хубава разлика, откъдето и да я погледнем.
Това означава, че при високи обороти моторът няма да ви спре дъха, само защото вече го е направил няколко пъти на ниски и дори на средни обороти. Страхотна формула, казваме ние.

От Alpina все още не са публикували динамичните характеристики на колата, но със сигурност спринтът от 0 до 100 км/ч ще отнеме по-малко от 4 секунди, а максималната скорост ще е над 300 км/ч.

Интериорът също е претърпял промени – от волана и дисплеите до кожената тапицерия. Същото важи и за аеродинамичните елементи, както отпред, така и отзад, като четворния ауспух е интегриран в интериора.

Накратко, отлична работа, Alpina.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ