Електрическият Macan може да разполага със 700 к.с.

15 October 2019 08:46
Електрическият Macan може да разполага със 700 к.с.
Електрическият Macan може да разполага със 700 к.с.Електрическият Macan може да разполага със 700 к.с.Електрическият Macan може да разполага със 700 к.с.
След неотдавнашния дебют на удивителния Taycan, всички вече се досетихме, че идва и изцяло електрически Macan, а Porsche потвърдиха нашите съмнения чрез прессъобщение. Все още не знаем обаче, как ще бъде направен въпросният Macan и колко бърз ще бъде.

Според Джулиан Бауман, който е ръководител на отдела за разработка на кросуовърите на Porsche, новият Macan ще продължи да се предлага със стандартни двигатели с вътрешно горене, но ще получи и изцяло електрическа версия. Електрическият Macan ще се отличава значително от стандартния модел, тъй като ще бъде изграден на платформата на първия изцяло електрически автомобил на Porsche, а именно Taycan.

Очаква се базовият вариант на Macan да разполага с мощност от около 400 к.с., като при Turbo S версията електромоторите стават два (по един на всяка ос), а цифрите се увеличават до 700 к.с. и над 1000 Нм въртящ момент.

Източник на снимки: Porsche

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ