Cadillac спря най-популярния си модел

15 October 2019 13:53
Cadillac спря най-популярния си модел
Източник: Cadillac
В началото на тези седмица официално стана ясно, че Cadillac спря производството на най-популярния си актуален модел – XTS. Седанът остана незаслужено пренебрегнат от масовите клиенти в Щатите и напълно непознат в Европа.

Идеята при създаването на XTS беше той да е предназначен за традиционните клиенти на Cadillac, които държат много на комфорта, като в същото време марката влезе в битката за по-спортните и мощни седани на американския пазар.

Така XTS получи задачата да радва феновете до появата на флагмана CT6 и след лансирането му XTS стана излишен. Въпреки че преди спирането му XTS месеци наред се продаваше по-добре от CT6, както и по-добре от популярните и по-спортни седани CTS и ATS.

В крайна сметка основната цел на XTS се оказа и причината за неговия край – моделът беше предназначен за клиентите на марката, които не се интересуват от спортни и мощни седани. А те все повече намаляват, по-бързо от тези, които все още си купуват седани.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ