Renault Zoe RS сменя Clio RS?

16 October 2019 08:10
Renault Zoe RS сменя Clio RS?
Източник: Renault
Renault вече показа петото поколение на хита си Clio, а феновете на хотхеч моделите се питат кога ще видим следващото Clio RS. Може обаче да се окаже, че няма да има Clio RS, а тази позиция да бъде заета от спортна версия на електромобила Zoe.

Подобно решение се чака и при Peugeot, където следващото 208 GTI може да е изцяло електрическо.

Изпълнителният вицепрезидент на Renault Али Касай, който отговаря за продуктовото планиране, заяви, че Clio RS може да се окаже труден за реализиране проект, докато RS-версията на Zoe има всички шансове да го замести.

През 2017 година Renault успя да привлече внимание с концепта Zoe e-sport (на снимката), който беше представен с два електромотора с обща мощност 460 конски сили, задвижване 4х4 и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди.

Серийната хотхеч версия на Zoe едва ли ще е толкова екстремна, но е логично да се очаква запазването на схемата с два електромотора, задвижващи четирите колела. Тепърва ще видим дали Zoe RS ще използва дизайнерски решения от e-sport, особено що се отнася до агресията и по-големите въздухозаборници за охлаждане на батерията.

А Касай обясни, че евентуално Clio RS ще наруши баланса на гамата на Renault по отношение на нивата въглероден двуокис, ще изисква много сериозни инвестиции за по-екологичен мотор и това ще вдигне много цената му.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ