Квалификационните състезания отпадат?

16 October 2019 09:15
Квалификационните състезания отпадат?
Източник: Mercedes
Най-смелата идея за промяна на квалификациите във Формула 1 може да се окаже неприложима още преди сериозна да бъде обсъдена от отборите в световния шампионат.

Днес в Париж представители на 10-те тима във Формула 1, заедно с ФИА и ФОМ ще обсъждат промени в правилата за сезони 2020 и 2021 в световния шампионат, като основната тема са промените в техническите регулации, срещу които засега са 6 от 10-те отбора.

По тази тема обаче са възможни промени в разпределението на силите, тъй като се очаква отборите да подкрепят предложенията, които ще осигурят намаляване на разходите им и замразяване на двигателите и хибридните системи.

Що се отнася до промените за 2020, то тук основна е идеята на спортния директор на Формула 1 Рос Браун за заместването на квалификацията с квалификационни състезания в три от кръговете догодина. Става въпрос за 100-километрото състезание, в което пилотите стартират в обратен ред на класирането си в шампионата и резултатите от него да определят стартовата решетка за голямата надпревара в неделя.

За да бъде одобрен този проект е необходимо единодушно решение на всички 10 отбора, а от Mercedes и Haas F1 вече заявиха, че са против тази идея.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ