Бриаторе: Льоклер е готов за титлата!

16 October 2019 14:27
Бриаторе: Льоклер е готов за титлата!
Източник: Ferrari
Флавио Бриаторе може и да не е най-надеждният източник на информация за Формула 1, но медиите продължават да търсят мнението му по различни въпроси в световния шампионат, въпреки че италианецът беше изгонен от спорта след „Крашгейт” преди 10 години. Все пак, италианецът беше начело на Benetton с Михаел Шумахер, а след това и на Renault с Фернандо Алонсо, когато двата тима постигнаха най-големите си успехи.

Сега Бриаторе е готов с рецепта какво трябва да се случи във Ferrari и какво е разпределението на силите между двамата пилоти на Скудерията.

В началото на сезон 2019 шефът на Ferrari Матиа Биното обяви, че Себастиан Фетел е пилот №1 на тима и ще получава подкрепа в спорни ситуации, като още в първите състезания на няколко пъти даде заповеди от бокса само, за да може германецът да е пред новия си съотборник Шарл Льоклер. През втората половина на сезона обаче пилотът от Монако е много по-бърз от Фетел и е спечелил най-много квалификации този сезон.

„Льоклер е по-бърз от Фетел и е готов да спечели титлата – обясни Бриаторе пред радио RAI. – Ако аз бях шеф на тима на Ferrari, щях да заложа на него като първи пилот. Той може да не е перфектен, но все пак завършва състезанията.

„Всички работят заедно като екип, но това са само приказки – поясни Флавио. – Трябва да избереш кой от пилотите ще се бори за световната титла, иначе никога няма да я спечелиш. Фетел може да остане в отбора, тъй като е добър, но само като втори пилот.”

Всъщност, оказа се, че Бриаторе не цени особено високо 4-кратния световен шампион и той дори не попада сред тримата най-добри във Формула 1 в момента.

„Моят избор е Верстапен, Льоклер и Хамилтън – допълни италианецът. – Хамилтън побеждава не само защото е най-добрият, но и защото разполага с най-добрия автомобил. Той е почти непобедим, особено когато е силен и не прави грешки. Но ако е поставен под напрежение, то тогава ще е по-различно.”

Оказа се, че Бриаторе не е голям оптимист и за шансовете на Ferrari за догодина.

„Всички ние се надяваме, че те ще спечелят световната титла догодина, но в началото на всяка година имаме такива надежди”, заключи Бриаторе, който поясни, че като всеки италианец е фен на Скудерията.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ