Volvo показа електрическото си бъдеще

17 October 2019 09:15
Volvo показа електрическото си бъдеще
Volvo показа електрическото си бъдещеVolvo показа електрическото си бъдещеVolvo показа електрическото си бъдещеVolvo показа електрическото си бъдещеVolvo показа електрическото си бъдещеVolvo показа електрическото си бъдещеVolvo показа електрическото си бъдещеVolvo показа електрическото си бъдеще
Прочетете повече за:
VolvoXC40Rechargeпланпрограмабъдеще

Електромобилите са новата мода в автомобилната индустрия и тя нямаше как да подмине производител като Volvo. Шведската компания представи първия си модел на ток - компактен кросоувър с името XC40 Recharge.


Характеристиките на модела изглеждат впечатляващо, като не отстъпват на тези най-новите електрически модели на пазара. Кросоувърът е получил два електромотора - по един на всяка ос, които му осигуряват мощност от 408 к.с. Автономният пробег е над 400 км, а при използване на станция за бързо зареждане до 80% от капацитета на батериите се пълни за 40 минути.

 

С появата на XC40 Recharge скандинавският производител стартира осъществяването на сериозен план за електрификация на моделната си гама. През следващите 5 години Volvo ще пуска на пазара по един електромобил годишно, като идеята е през 2025 г. половината от продажбите да се падат на хибриди и електромобили. Шведите вече се отказаха от дизела, а сега смятат да сторят същото и с бензина, като от 2040 г. цялата им продукция ще се състои от превозни средства само на ток.

 

"Ние нееоднократно се заявявали, че бъдещето но Volvo Cars е електрическо. С този автомобил правим важна крачка в тази насока, като XC40 е само началото на новото семейство автомобили Recharge", коментира Хакан Самуелсон, президент и генералены директор на Volvo Cars.

 

Всеки участник в новата програма на компанията ще трябва да влезе на интернет-страницата на Volvo и да отговори на въпроса - иска ли да си купи автомобил на марката, който се зарежда от мрежата? От компанията обещават на съгласилите се специални финансови бонуси и поощрения, като например заплащане на електроенергията, която използват за зареждане на своите автомобили.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ