В Германия вече спират от движение "златните" коли

17 October 2019 10:15
В Германия вече спират от движение

Полицията в германския град Дюселдорф забрани на шофьор да продължи да кара своето BMW X5, което е обвито в златисто фолио, тъй като е прекалено блестящо и на слънце заслепява останалите участници в движението.


Според органите на реда, автомобилът буквално "свети" под слънчевите лъчи и е трудно да се гледа към него. На направената снимка се вижда, че униформите на служителите се отразяват като в огледало. Самият собственик на колата не е очаквал, че ще го спрат за нарушение на правилата, тъй като смята, че такова няма.

 

Генералният директор на Асоциацията на тунинг-компаниите в Германия - Харолд Шмитке, разкри пред изданието T-online.de, че услугата за поставяне на такова фолио върху колата струва до 3000 евро. Той е категоричен, че решението за разрешение или забрана за движението на такива автомобили по пътищата трябва да бъде взето от експерти, но ако техният вид отвлича другите шофьори, то колата наистина трябва да бъде спряна от движение.

 

Това е поредният подобен случай в страната. През април полицията в Хамбург спря "златно" Porsche и поиска от водача му да свали фолиото. Мъжът обаче игнорира искането и след известно време отново беше спрян, като се наложи спорът да бъде решен именно от експерти. Те също прецениха, че колата е прекалено блестяща и не може в този си вид да се движи по пътищата.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ