Ето го новото оръжие срещу уличните гонки в Австралия

21 October 2019 09:12
Ето го новото оръжие срещу уличните гонки в Австралия
Ето го новото оръжие срещу уличните гонки в АвстралияЕто го новото оръжие срещу уличните гонки в АвстралияЕто го новото оръжие срещу уличните гонки в АвстралияЕто го новото оръжие срещу уличните гонки в Австралия
Прочетете повече за:
АвстралияполицияBMW M3

Автопаркът на австралийската полиция беше попълнен с още една забележителна кола - BMW M3 (версия F80). Седанът е предназначен за "скрито" патрулиране, тъй като няма опознавателни знаци и така ще може да бъде по-ефективен в борбата с уличните гонки.


Машината е на разположение на органите на реда в столицата Канбера, където беше заснета от местен жител. Тя е в специалния цвят San Marino Blue, като все пак има някои обозначения, като светлинна сигнализация на предното и задното стъкло, както и на предната броня. Спортният седан вече патрулира по улиците на греда, като следи за нарушители на ограниченията на скоростта.


Под капака на BMW M3 F80 има 3,0-литров битурбо мотор с 6 цилиндъра, развиващ мощност от 431 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди и може да развие 280 км/ч, ако е оборудван с пакет M-Driver. Засега от полицията в Австралия не коментират новата си придобивка, като това най-вероятно е заради спецификата на оперативната работа.

 

Присъствието на мощни автомобили в автопарка на органите на реда на Зеления континент не е новост. В него влизат Holden Commodore с V8 двигател - модел, който доскоро се произвеждаше в Австралия. През последните 2 години бяха закупени още Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe и Mercedes-AMG E 43.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ