Най-скъпият Range Rover ще е на ток

21 October 2019 10:01
Най-скъпият Range Rover ще е на ток
Най-скъпият Range Rover ще е на токНай-скъпият Range Rover ще е на ток

Компанията Land Rover се готви да пусне на пазара напълно електрическа версия на всъдехода Range Rover. Автомобилът ще излезе на пазара през 2021 г. и ще бъде най-скъпият в гамата на британския производител.


В основата на модела ще бъде концептуалния прототип под името Road Rover, който беше показан през 2017 г. Неговото основно предимство пред конкурентите ще стане високата проходимост. От гледна точка на габаритите новият всъдеход ще бъде позициониран между моделите Evoque и Velar. Благодарение на използването на платформа за електрически двигател, мястото в салона ще е повече от това във Velar.

 

Засега новият модел няма официално име, но се знае, че той ще бъде част от семейството Range Rover. Това се прави най-вече заради пазара в Китай, където автомобили с такива габарити са много търсени. И съответно излизането на подобен модел ще увеличи продажбите в страната.

 

През 2020 г. Land Rover ще предложи и хибридни версии на моделите си Range Rover и Discovery. В момента компанията работи и над хибриден Defender, но електрически вариант за този модел не се предвижда.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ