BMW реши все пак да запази i3

22 October 2019 10:10
BMW реши все пак да запази i3
BMW реши все пак да запази i3BMW реши все пак да запази i3BMW реши все пак да запази i3
Прочетете повече за:
BMWi3електромобилОливер Ципсе

През последните месеци се появяват все повече съобщения, че BMW смята да се откаже от единствения (засега) електромобил в гамата си и да го замени с напълно нов и различен модел. Пред германските медии обаче новият генерален директор на концерна Оливер Ципсе опроверга тези информации, като заяви, че моделът ще продължи да се развива.


"Няма съмнение, i3 ще продължи да се произвежда. Този модел вече се превърне в икона, така че нямаме никакво намерение да се отказваме от него", обясни Ципсе, но не пожела да уточни колко време ще остане i3 в гамата на марката.

 

Предполага се, че BMW ще продължи да разчита на компактния електромобил поне още 3-4 години. Компанията наскоро показано обновената версия I3s, а в началото на 2021 г. ще пусне на пазара вариант с нова, по-мощна батерия

 

Отново през 2021 г. баварците ще предложат и електрическа версия на новото 1-Series. То ще получи същата задвижваща система като при i3s и Mini Cooper SE. Това означава мощност от 184 к.с. и 270 Нм въртящ момент. Пробегът с нея при i3s e 270 км, а при електрическото Mini е 310 км, като това се дължи на разликата в капаците на батерията.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ