Баща и син Верстапен в спор за Red Bull

23 October 2019 06:17
Баща и син Верстапен в спор за Red Bull
Източник: Red Bull
Йос Верстапен – бивш пилот във Формула 1 и баща на актуалната звезда на Red Bull Макс Верстапен, обяви, че е недоволен от представянето на тима, за който кара сина му. Пред холандските медии Йос обясни, че след спада в представянето на Red Bull и тази година, той се притеснява, че сезон 2020 ще е още „една изгубена година” за Макс, ако в тима няма някакви промени.

Темата е важна защото 2020 е последният сезон от настоящия контракт на Макс с Red Bull и бъдещето на талантливия пилот остава неясно. Явно кампанията около евентуалното му подновяване ще е сериозна и интересна, защото и двете страни са се подготвили добре.

Коментарите на Йос съвпаднаха с изявлението на друг холандски пилот, който е близък на Макс – Робърт Доорнбос. Той прогнозира, че в рамките на първите едно-две състезания догодина вече ще е ясно дали Макс ще остане в Red Bull или не. Самият Макс пък заяви, че си представя, че ще спечели световната титла с Red Bull.

В същото време Доорнбос оказа натиск на шефовете на тима като припомни, че всички големи отбори във Формула 1 имат сериозен интерес към Макс, като поясни, че McLaren също ще са сериозен фактор в шампионата, след като започнат отново да получават мотори на Mercedes. Робърт прогнозира, че Макс може и да остане в сегашния си тим, но за целта в Red Bull трябва да демонстрират сериозен прогрес още в началото на следващата година.

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър също се включи в дискусията и обясни, че Макс се споделя притесненията на Йос относно представянето на бившите шампиони.

„Макс е много различен човек от Йос и вижда голямата картина във Формула 1 – заяви Хорнър. – Преди Гран при на Япония Макс посети базата на Honda в Сакура и се запозна с плановете за компанията за развитие на задвижващата ни система, както и за участието им във Формула 1.”

В Red Bull искат да задържат Макс, тъй като целият тим се гради около него и той получава специално отношение от шефовете – точно това накара бившият му съотборник Дениъл Рикардо да откаже нов договор с тима и да напусне в края на миналия сезон.

Ако обаче Верстапен напусне Red Bull ще се озове в много трудна ситуация, тъй като няма да разполага с пилот, който да поеме ролята на №1, а в края на 2020 изтичат и договорите на Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, което ще направи пазара много интересен преди влизането в сила на новите технически правила за сезон 2021.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ