De Tomaso отново залага на американски V8

30 October 2019 11:40
De Tomaso отново залага на американски V8
Източник: De Tomaso
De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8De Tomaso отново залага на американски V8
Компанията на Алехандро де Томасо винаги е използвала двигатели на Ford, а сега новите собственици обявиха, че ще запазят „духа и ДНК-ата на марката” и така новият Р72 се сдоби с дериват на V8 мотор на Ford.

Става въпрос за 5-литров двигател с компресор, доработен от специалистите от Roush – една от най-успешните компании, работеща по двигателите на Ford, включително и за състезания, по-конкретно в НАСКАР. Мощността е над 710 конски сили, а максималният въртящ момент – 500 Nm. Тези стойности се реализират на ниво около 7500 об/мин. Двигателят задвижва задните колела чрез 6-степенна механична трансмисия.

От De Tomaso твърдят, че плановете им не включват използването на турбо или електрификация на задвижващите агрегати, тъй като според тях Р72 „няма нужда от мощност над 1000 конски сили”.

„Искахме да постигнем плавна и не много стръмна линия на реализиране на мощността, като запазим звука на класическите американски V8 мотори”, се казва в съобщението на компанията до медиите. Дори инженерите на De Tomaso и Roush работят по въпроса да направят компресора максимално тих, за да не изчезне илюзията, че автомобилът е с атмосферен двигател.

Другата важна задача пред двата екипа ще е Р72 да отговаря или поне да е максимално близо до изискванията за нивата на вредните емисии от двете страни на Атлантика.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ