Бергер сравни Хамилтън със Сена

08 November 2019 10:46
Бергер сравни Хамилтън със Сена
Източник: Mercedes
Сравненията между пилоти от различни епохи във Формула 1 никога не са излизали от мода, като колкото по-авторитетен е източникът, толкова е по-ценно предположението.

В случая на Герхард Бергер, то би трябвало да приемем много сериозно сравнението, което той направи на настоящия световен шампион Люис Хамилтън с легендата Айртон Сена. Бергер и Сена бяха съотборници в McLaren от 1990 до 1992 и австриецът е познавал добре бразилеца.

„Много често са ме питали дали в някой млад пилот виждам новия Айртон Сена – обясни Бергер. – Винаги съм отговарял по един и същи начин: „Не, Сена беше различен, с него не трябва да се сравняваме.”

„Но сега, Люис със своето представяне много ми напомня за Сена. Общите неща са много: как се справя в сложни условия, представянето му градски и бързи трасета, на дъжд и на гореща писта, умението да „разчита” състезанието, физическата подготовка, политическите му действия в спорта – всичко това ми напомня за Сена. Люис, също като Айртон е всестранно подготвен пилот.

„Никой не може да повтори чара и въздействието на Айртон, но Люис върши страхотна работа за популяризирането на Формула 1 в цял свят, особено в САЩ и по привличането на по-младите фенове. Смятам, че Люис се справя отлично.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ