Уникално Pagani смени собственика

03 December 2019 08:25
Уникално Pagani смени собственика
Уникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственикаУникално Pagani смени собственика
Прочетете повече за:
PaganiZondaрекордтъргпродажба

Аукционната къщо Sotheby’s продаде единствената по рода си суперкола Pagani Zonda Aether с механична скоростна кутия и без покрив. За автомобила бяха платени 6 128 000 долара, което го превръща в най-скъпата машина в историята на модела, продавана някога на търг.


В основата на суперколата е версия роудстъра, като тя е оборудвана със 7,3-литров атмосферен V12 двигател на AMG. Той развива мощност от 759 к.с., като работи с нетипичната за подобни коли трансмисия - класическа 6-степенна механична скоростна кутия.

 

Каросерията на автомобила е направена от въглеродни нишки и е получи допълнителни гланцирани детайли от карбон с елементи в червен цвят. В задната част е поставено огромно антикрило и черен дифузьор, който е в тон с джантите.

 

Първоначално, организаторите на търга предвиждаха да получат между 4,5 и 5,5 млн. долара за колата, но в крайна сметка тя бе продадена за близо милион повече. Сумата обаче е доста далеч от тази, за която Pagani се готви да продаде най-новата модификация на Zonda. Тя беше показана преди година, като също ще бъде с механични скорости. Компанията ще произведе 3 бройки от автомобила, като всяка от тях ще струва 15 млн. евро.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ