Хамилтън тества Mercedes-AMG One

08 December 2019 09:45
Хамилтън тества Mercedes-AMG One
Хамилтън тества Mercedes-AMG One Хамилтън тества Mercedes-AMG One

Германската хиперкола Mercedes-AMG One, която ще струва около 2,5 млн. евро, все още не е официално представена, но вече доказва, че ще бъде един от най-бързите автомобили на нашето време. В нейната разработка със съвети участва и 6-кратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, който посети техническия център на Mercedes-AMG, където лично тества машината.


В момента екипът от германски инженери работи усърдно върху последните настройки на колата, като всички системи - от работата в напълно електрически режим до движение с максимално натоварване на писта, се проверяват по няколко пъти. Те успяха да разрешен големия проблем, който имаха в началото - адаптирането на хибридния двигател от Формула 1 към автомобил, който ще се движи по обществени пътища.

 

Работата е там, че моторът на Mercedes-AMG One първоначално е бил разработен да работи на празен ход при 5000 об/мин. Тогава обаче се появява проблем с неговото стартиране, тъй като във Формула 1 това става по съвсем различен начин от гражданските автомобили. В състезателните болиди моторът се пали от външен стартер, което няма как да се използва при "граждански" модел.

 

В крайна сметка Хамилтън завъртя няколко обиколки с хиперколата и заяви, че тя е почти готова за серийно производство. Британецът допълни, че Mercedes-AMG One звучи точно като неговия състезателен болид и "върви" почти колкото него.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ