Koenigsegg атакува бариерата от 500 км/ч

14 January 2020 08:37
Koenigsegg атакува бариерата от 500 км/ч

В момента неофициалната титла за най-бърз сериен автомобил на планетата принадлежи на Bugatti, след като през миналата година компанията демонстрира качествата на екстремалния Chiron Super Sport 300+. Цифрата в името показва, че това е първата хиперкола, която може да развие повече от 300 мили в час.


На полигона в Ера Лесинг заводският пилот на марката Анди Уолъс успя със специално подготвен Chiron да ускори зо 304,77 мили в час (малко над 490 км/ч). И въпреки, че серийните версии на Chiron са ограничени на 440 км/ч, в Bugatti са готови да предоставят на собствениците на колата достъп до полигона и временно да премахнат ограничителя.

 

Постижението на Bugatti естествено мотивира няколко производителя на хиперколи да се опитат отнемат рекорда, макар и той да не е официално признат. Една от тези компании е Koenigsegg, която на автосалона в Женева през 2019 г. показа новия си модел Jesko и още тогава обяви, че той ще може да развие над 300 мили в час.

 

Според последните информации, шведите работят над подобрена версия на колата, която ще премине друг знаков рубеж - 500 км/ч. Това личи от името на автомобила - Mission 500, като той ще бъде показан на салона в Женева през март. Най-вероятно, става дума за доработен вариант на Jesko, като все още няма подробности за него.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ