VW и Ford правят заедно голям всъдеход

20 January 2020 09:51
VW и Ford правят заедно голям всъдеход
VW и Ford правят заедно голям всъдеходVW и Ford правят заедно голям всъдеход
Прочетете повече за:
VolkswagenFordвсъдеход

Компаниите Volkswagen и Ford планират съвместно производство на всъдеход на рамна конструкция, който ще бъда изграден на базата на новите поколения на пикапите Amarok и Ranger. Бъдещият модел ще се предлага във версии с 5 и със 7 места, а негови основни конкуренти на пазара ще бъдат Toyota Fortuner и Mitsubishi Pajero Sport.


Във Volkswagen вече създадоха всъдеход на рамна конструкция на основата на първото поколение на Amarok, но той си остана само концепция и така и не стигна до серийно производство. Причината за отказа от този автомобил беше, че на пазарите в Южна Америка и Азия той би се конкурирал с VW Tiguan AllSpace, а в Европа не може да покрие екологичните стандарти.

 

Сега с помощта на Ford германската компания се завръща към проекта, който носи кодово име Cyclone. Идеята е да се създаде глобален модел, който да донесе приходи. Това ще бъде постигнато благодарение на съвместното производство, а също така и на разделените разходи за разработка на шасито. Още повече, че във Ford имат опит с разработката на подобен всъдеход, като предлагат модела Everest в Австралия, Южна Америка и Азия.

 

За сътрудничеството между двата производителя стана известно в началото на 2019 г., когато те се договориха за съвместна разработка и производство на средноразмерни пикапи и големи товарни ванове. Предвижда се също обмяна на разработки в областа на електромобилите и автономните системи. Така Ford ще получи достъп до платформата MEB, а първите съвместни модели ще се появят през 2022 г.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ