Kia отдели $ 25 млрд. за електромобили

20 January 2020 16:14
Kia отдели $ 25 млрд. за електромобили
Kia отдели $ 25 млрд. за електромобилиKia отдели $ 25 млрд. за електромобили
Прочетете повече за:
KiaPlan Sинвестицияелектромобили

Корейският производител Kia Motors обяви новата си стратегия за достигане на лидерски позиции в продажбите на електломобили. Тя се казва Plan S и беше разкрита от генералния директор на компанията Хан Ву Пак.


Планът предвижда до края на 2025 г. корпорацията да инвестира в развиване и обновяване на моделната си гама около 25 млрд. долара. По това време Kia трябва да предлага на пазара 11 електромобила, които да носят по 500 000 продажби на година и да постигнат дял от 6,6% от световния пазар на коли на ток (без в сметките да се включва Китай). Едновременно с това 1/4 от продажби на марката трябва да бъдат на чисто електрически или хибридни автомобили.

 

Към момента, корейската компания предлага два електрически модела по света - e-Soul, чийто пробег с по-мощните батерии е 452 км, и e-Niro (до 455 км). В Китай се продават кросоувъра KX3 EV и седана 300 E, при които пробегът е 300 км. Първият нов електромобил на бранда ще е кросоувър, който ще се появи през 2021 г. Той е изграден на уникална платформа, като се предлага единствено на ток. При него пробегът ще надмине 500 км, а времето за бързо зареждане на акумулатора ще е около 20 минути.

 

Другите модели с нулеви вредни емисии, които са част от новата стратегия, засега остават неизвестни. Според запознати, сред тях ще попадне напълно електрически Ceed, а също така се предвиждат и няколко леко-товарни и пътнически автомобили (фургони, миниванове и стандартни ванове), които са изградени на платфомрата на британската фирма Arrival. Тя подписа договор за сътрудничество с Hyundai Motor и Kia Motors само преди дни.

 

Корейският бранд няма да "забрави" и моделите със стандартни двигатели с вътрешно горене, но те ще бъдат ориентирани към развиващите се пазари, като ще се сглобяват с оглед местните изисквания. Предстои пускането на нови версии на обновения кросоувър Sportage, както и на ново поколение на Sorento.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ