Dodge Viper постави рекорд за скорост

23 January 2020 10:37
Dodge Viper постави рекорд за скорост
Dodge Viper постави рекорд за скоростDodge Viper постави рекорд за скоростDodge Viper постави рекорд за скоростDodge Viper постави рекорд за скорост
Прочетете повече за:
DodgeViperрекордскорост400 км/ч

Изпитателният полигон Johnny Bohmer Proving Grounds във Флорида е уникално място. Там има гигантска асфалтирана полоса, на която се тестват дори космически совалки, но не това е най-интересното. Дължината от 4,8 км и широчината от 90 метра се счита за една от най-плоските повърхности на планетата.


Затова и не е изненада, че полигонът редовно се използва за тестове на бързи машини, сред които е и този Dodge Viper. Според публикуваните от ръководството на комплекса данни, именно този автомобил вече е и най-бързият в историята на модела, след като е успял да развие до забележителните 406,5 км/ч.

 

 

Твърди, че всъщност колата е била докарана за тестове на някои компоненти на двигателя и поставянето на рекорд не е било предвидено. Стандартният V10 двигател е един от най-големи атмосферни мотори на планетата, но сега е доработен сериозно. Поставени са му две турбини, благодарение на които мощността му надхвърля 1400 к.с.

 

Очаква се, че постижението на автомобила ще попадне в Книгата на рекордите Гинес, тъй като самият полигон се ползва с огромно уважение и данните, обявени от неговия екип, се считат за напълно достоверни.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ