Идва достъпният Ami

28 February 2020 10:22
Идва достъпният Ami
Източник: Citroen
Идва достъпният AmiИдва достъпният AmiИдва достъпният AmiИдва достъпният Ami
Citroen ще предложи от лятото новия си ултракомпактен електромобил Ami, който в Европа ще се продава онлайн с доставка до дома на купувача или посочена от него точка.

Французите са успели да постигнат интересен дизайн, който се запомня, но и в същото Ami прилича на по-обрана и скъсена версия на първото поколение на FIAT Multipla...

По-важното тук обаче е, че Ami ще е достъпен електромобил – съчетание, което в днешно време се среща много рязко. При цена от 6000 евро Ami е алтернатива на градския транспорт и за управлението му не се изисква шофьорска книжка, като във Франция това означава, че могат да го карат и 14-годишни, а в повечето европейски държави – от 16-годишна възраст.

Във варианта за дългосрочен наем първоначалната вноска е 2 644 евро, срокът е 4 години, а месечната вноска – 19,99 евро.

Батерията на Ami е с капацитет 5,5 kWh, а общото тегло на автомобила с нея е 485 кг, което осигурява интересна динамика в градски условия. Мъникът води двама души, батерията му се зарежда в електрическата мрежа за 3 часа.

Скромните му размери – дължина 2,41 м и интуитивното му управление пък осигуряват удобен достъп до центровете на големите градове, където екологичните изисквания за автомобили тепърва ще се затягат.

Поръчките на Ami във Франция стартират на 30 март, а няколко месеца по-късно и в Испания, Италия, Белгия, Португалия и Германия.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ