VW не се отказва от механичната кутия

24 March 2020 13:26
VW не се отказва от механичната кутия
Източник: Volkswagen
VW не се отказва от механичната кутияVW не се отказва от механичната кутияVW не се отказва от механичната кутияVW не се отказва от механичната кутияVW не се отказва от механичната кутия
Volkswagen ще предлага автомобили с механична трансмисия докато има търсене за тях. Това обяви Матиас Рабе, който е шеф на подразделението за техническо развитие на гиганта, пред списание Autocar.

„Има хора, които им харесва да се върнат към корените на шофирането и да сменят сами предавките – обясни Рабе. – Затова и ние ще продължим да предлагаме тези версии, докато на пазара има търсене за тях.”

Естествено, това твърдение важи в много по-голяма степен за европейския и донякъде за китайския пазар, но не и за Северна Америка, докато в Южна Америка също има търсене на коли с механични трансмисии, тъй като те са по-евтини.

Тази политика на VW намира приложение и при топ версиите на хита Golf – новият GTI серийно се предлага с механична 6-степенна кутия, но дизеловата версия GTD и хибридната GTE се предлагат само с DSG трансмисии съответно с 6 и 7 предавки. Така че ще е интересно какво ще предложи VW при новия Golf R.

Трябва да отбележим, че Рабе говореше за предлагането на механични трансмисии в цялата гама на VW, не само при по-спортните модели.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ