Инженерите от американското тунинг-ателие Hennessey Performance измериха мощността на модернизирани от тях автомобил на диностенд. Оказа се, че той развива цели 905 к.с., които се предават на задните колела при достигане на 6800 оборота в минута.

Стандартното Chevrolet Corvette във версията ZR1 слиза от конвейера с 655 к.с., което го прави едни от най-мощните автомобили на американския пазар. Екипът на Hennessey Performance обаче показва, че моторът може да бъде доработен сериозно, като впечатляваща е не само мощността, но и звукът, който издава по време на измерването.

Трябва да отбележим, че по-рано тази година от ателието показаха друго видео със същия този бял ZR1, в който той развива 715 к.с. Тогава беше обяснено, че автомобилът е получил подобрена система за охлаждане и модернизиран двигател. Сега екипът на Hennessey Performance е пипнал още няколко компонента, за да увеличи мощността с още 190 к.с.

Chevrolet Corvette ZR1 в момента е най-мощната версия на модела с предно разположение на двигателя. На 18 юли трябва да бъде представено следващото поколение на легендарния автомобил, като за първи път в историята двигателя му ще бъде поставен по средата. При топ-версия мощността ще надхвърли досегашните 665 к.с.

Очаква се, че производителят все пак ще продължи да предлага и вариант на модела с предно разположение на мотора.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации