След купето Lister LFT-666, с ограничена серия от 99 броя, приветстваме и неговият още по-ексклузивен колега LFT-C, от който ще бъдат произведени само 10 броя в световен мащаб.

Базиран на Jaguar F-Type R, той представлява най-мощният кабриолет на Lister, благодарение на подобреният осемцилиндров двигател със суперчарджър, който произвежда невероятните 666 конски сили. LFT-C е с 91 к.с. по-мощен от стандартния F-Type SVR, което му дава възможност да достигне до 96 км/ч за малко повече от 3 секунди, а максималната му скорост е 330 км/ч.

За по-добрата аеродинамика и агресивната визия, са използвани специални карбонови панели, които също така спомагат за намаляване на теглото.
В сравнение със стандартните F-Type Кабрио, тук виждаме по-големи арки на задните колела, променен дизайн на предната решетка и нова броня, в комплект с нов сплитер. Отзад, виждаме нов малък спойлер и леки промени в дифузьора.
Окачването, колелата, спирачките и изпускателната система, са взети на заем от гореспоменатото купе LFT-666.

В интериора, намираме ръчно шита кожа Nappa, която е приложена дори на таблото и облицовката на покрива. Разбира се, Lister предлага „неограничени“ опции за онези, които желаят да преобразят кабриолета изцяло по свой вкус.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации