Гледаме бъдещето на моторните спортове в кристална топка. Това, което виждате е Формула 1 след няколко десетилетия, когато всички коли вече ще летят.

Първият в историята полет на Airspeeder се състоя по време на фестивала в Гудууд, а щандът на компанията бе посетен от президента на ФИА Жан Тод.

Създателите го определят като летяща състезателна кола. Макар повече да прилича на дрон. Това е второ поколение на прототипа. Максималната скорост е 200 км/ч, а масата само 250 кг. И най-важното – управлява се от хора. Първите полети ще се състоят през 2020 г.  

Излитането е вертикално, а форматът, който ще използва състезателната серия, която се подготвя, е заимствана от Формула Е.

Всяко едно Airspeeder Гран при ще предложи директни сблъсъци на 10 пилоти от 5 отбора. Продължителността е 30 мин с едно влизане в бокса за смяна на батерията. Да, точно така. Задвижването е електрическо от 8 мотора от по 50 кВт, а енергията осигурява 500 кВт литиево йон полимерна батерия. Летящите коли са екипирани с технология за избягване на инцидент и виртуална реалност, която ще позволява на пилотите да виждат съперниците си навсякъде.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации