Captur е най-популярният модел в сегмента на субкомпактните кросоувъри в Европа и Renault иска това да не се промени, затова моделът ще получи интересна хибридна версия. Премиерата на този вариант ще е в началото на 2020, а новото поколение на модела дебютира този месец във Франкфурт, като компанията го показа още през юли.

В основата на хибридната система е 1,6-литров бензинов мотор с мощност 90 конски сили, който работи съвместно с електромотор с 70 конски сили. По подобна формула е създадена и хибридната система на новото Clio V, а от компанията потвърдиха, че батерията за хибридния Captur ще е с капацитет 9,8 киловатчаса.

На електричество пробегът ще е до 45 километра със скорост до 135 км/ч, но тъй като се очаква моделът да бъде предлаган със CVT трансмисия, може би хибридният Captur няма да е най-динамичният автомобил на света.

Тази хибридна система най-вероятно ще се появи и при фейслифта на Megane, както и при някои модели на Nissan и Mitsubishi. А най-хубавата новина е, че оттук нататък мощността й само ще расте.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации