Първокласниците от варненското училище „Захари Стоянов” ще учат правилата за движение и пътните знаци с помощта на интерактивна площадка за обучение, дарена от Еко България. Дарението е част от дългосрочните усилия на компанията да подобри знанията на децата за пътната безопасност, а инициативата се провежда за пета поредна година.

Децата научават правилата и знаците в интересен за тях формат – като състезателна игра с лесни правила, а освен това получиха и забавни аксесоари, свързани със пътните знаци и помагало за безопасност на пътя.

В навечерието на 50-годишния юбилей на ОУ „Захари Стоянов“, всяка една от петте паралелки първи клас получи и специално създадена игра с карти за запаметяване, включваща най-често срещаните пътни знаци. Целта на инициативата е по лесен и интуитивен начин да създаде и възпита култура на правилно и безопасно поведение в градската пътна обстановка.

„Темата за безопасността на пътя е изключително важна, особено когато става дума за най-малките. Затова сме насочили усилията си към първокласниците, които са и най-неопитните деца на пътя. Важно е често да си припомняме правилата за движение и да не забравяме, че едно невнимание на улицата може да има повече от неприятни последствия.“, заяви Васил Стоянов, регионален мениджър на ЕКО България.

През последните години ЕКО България инвестира в бъдещето на новите поколения и реализира дарения по кампанията на училища в София, Пловдив и Казанлък. Компанията влага усилия в повишаване на културата на пътна безопасност и чрез организирането на „ЕКО Мото Училище”. Заедно с 24-кратния шампион на България Мартин Чой ЕКО България провежда обучения по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации