Още до края на годината Toyota ще може да си осигури славата на производител на един от най-малките компактни автомобили в света. По време на автосалона в Токио компанията ще представи модел, който все още си няма име, но пък ще може да се побере дори в хола на своя собственик.

Засега машината се нарича Ultra-Compact BEV или просто „ултракомпактен електромобил“. Дължината на хечбека с 2 места е 2490 мм, височината е 1550 мм, а широчината – 1290 мм. Той е така проектиран, че да може да се използва по тесните улички на големите мегаполиси.

 

Хечбекът ще бъде оборудван с акумулаторна батерия, която ще му осигурява пробег от 100 км. Максималната скорост ще отговаря на размерите на колата, като ще бъде не повече от 60 км/ч. В Toyota вярват, че електромобилът ще бъде харесан от по-възрастните японски клиенти, както и от младите, които се учат да карат кола.

 

Ultra-Compact BEV ще се предлага и в по-голям вариант, който ще поучи различен дизайн и ще може да се трансформира. Тази версия ще прилича повече на офис, тъй като с нея клиентът ще може не само да пътува, но и да си върши работа.

 

Компактната машина ще дебютира на 23 октомври, а продажбите трябва да стартират след около половин година. Засега не е ясно колко ще струва електромобила, но се очаква той да бъде достъпен.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации