Президентът на Lamborghini – Стефано Доменикали, разкри най-близките планове на италианската компания. Тя вече е готова с дизайна на четвъртия си модел, който ще се присъедини към Huracan, Aventador и Urus, но все още няма яснота за платформата и силовите агрегати, които ще използва.

Засега автомобилът е известен като GT с 2+2 места, като бъдещето му зависи от Volkswagen Group, чиито агрегаи ще използва. Затова и появата му на пазара е планирана за не по-рано от 2025 г., като със сигурност ще има и версия с електрическо задвижване.

 

„Търсенето на Urus няма да се увеличава напрекъснато, така че ни е нужен четвърти модел, благодарение на който да преминем границата от 10 000 продажби на година“, признава Доменикали пред Automotive News.

 

Италианската марка ще завърши настоящата година с около 8200 продажби, което е сериозно увеличение спрямо 2018 г. (5750 единици). На кросоувъра Urus се падат около 55% от продажбите, след като клиентите на марката изкупиха целия тираж от 4500 произведени бройки. В момента за доставката на Urus се чака 9 месеца, за Huracan – 6 месеца, а за Aventador S – поне година.

 

Доменикали допълни, че компанията му има възможност да увеличи производството, но това няма да стане веднага. В Lamborghini очакват увеличение на продажбите на някои пазари (Италия, Русия и Индия), като отново най-търсен ще е именно Urus и затова се готвят за подобно нещо.

 

„В момента имаме клиенти в САЩ, който са готови веднага да платят 25 000 евро повече, за да платят Urus втора употреба. Затова трябва да бъдем доста внимателни, защото управлението на продажбите на автомобили, струващи между 100 000 и 300 000 евро, е много деликатен процес“, коментира шефът на компанията.

Босът на Lamborghini разкри, че в плановете на компанията влиза пускането на пазара на хибридна версия на Urus, която ще е най-мощната в гамата на модела. Тя обаче все още не е готова, тъй като инженерите търсят оптималния баланс между производителност и допълнителното тегло на електромотора, батериите и електрониката.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации