Рали шампионите на България Мирослав Ангелов и Георги Гаджев ще се състезават през новия сезон с най-новата версия на Skoda Fabia R5 – Evo, като доставките на автомобила започнаха през есента. Автомобилът на Ангелов и Гаджев трябва да е готов в края на месец март, като екипажът на Мегапорт ще преследва трета поредна титла на България.

2019 се оказа изключително успешна за Ангелов, Гаджев и АСК Мегапорт – екипажът спечели националните титли на рали и рали спринт, взе титлата в клас Open в Сърбия и първото място в зона Балкани на Европейския рали трофей на ФИА. А Мегапорт спечели и първото място отборното класиране на рали.

Тимът закри сезон 2019 снощи в Skoda Център Дружба в София, където до края на тази седмица е изложен шампионският им автомобил от миналата година.

Основните предимства на Fabia R5 Evo спрямо досегашната версия са по-големият ход на окачването, както на макадам, така и на асфалт, по-нисък център на тежестта, подобрено охлаждане, а Skoda Motorsport използва нов електронен блок за управление на работата на двигателя, като мощността му е леко повишена – средно с 3 конски сили според настройките. В допълнение идват по-доброто управление, промени в спирачната система, по-голяма надеждност на автомобила като цяло и по-ниски разходи за ревизия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации