6-кратният победител в рали „Монте Карло” Себастиен Ожие с Toyota, излезе начело в класирането на първия кръг от световния шампионат в последната петъчна отсечка. Втори завърши деня другият пилот на Томи Макинен Елфин Еванс, който излезе начело преди обед, а тази вечер остана на 1,2 секунди от Ожие.

Третото място след шестте петъчни отсечки е за Тиери Нювил с Hyundai, който описа деня като труден и разочароващ и въпреки, че спечели последния етап днес, темпото му през деня отстъпваше на това на Ожие и Еванс.

Големият губещ днес обаче беше световният шампион Ойт Танак с Hyundai, който направи тежка катастрофа във втората отсечка за деня. Той и навигаторът му Мартин Ярвеоа се отърваха невредими, но ще прекарат нощта в болница, за да следят лекарите състоянието им. Двамата излязоха сами от колата секунди след инцидента, като Ойт легна на асфалта, но от яд, както каза той, а не защото е имал някакви болки.

Преди съботните отсечка Ожие е на 1,2 секунди пред Еванс, а Нювил е на 6,4 секунди от водача.

Катастрофата на Танак, който започна деня 3-и, но още в първата отсечка днес отстъпи 4-и, изкачи на 4-ото място Себастиен Льоб, като 9-кратният световен рали шампион запази тази позиция до края на деня, на почти 1.07 минути от Ожие.

Топ 6 допълват Есапека Лапи с Ford и Кале Рованпера с Toyota, като разликата между тях е 22 секунди.

Утре предстоят още 4 отсечки от програмата на рали „Монте Карло”, като две от тях – 9 и 11 могат да се гледат на живо по Макс Спорт 2 – от 10,30 и 15.00 часа българско време.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации