Стандартният Chevrolet Camaro във високо ниво на оборудване струва около 50 000 щатски долара, а базовият вариант е около 25 000 долара. Един от уникалните екземпляри от серията Hot Wheels, известна със своите колички, които са умалени копия на популярни модели, е оценена 2 или 4 пъти по-скъпо.

Количката принадлежи на колекционера Джоел Маги от Илинойс. Белият Chevrolet Camaro, който според експерти струва поне 100 000 долара, през 1967 г. се е продавал за… 59 цента. Тази играчка обаче една от общо 16-те миниатюрни копия на американския спортен автомобили, като забележителното при нея е, че е от серия, която е служила за тестове на бъдещите играчки Camaro.

Тези прототипи, по правило, не е можело да бъде изнасяни извън завода. Върху тях са поставяни специално лаково покритие и боя, благодарение на които е можело да бъдат видени всички дефекти, причинени по време производствения процес.

Оказва се, че количката на Джоел Маги е единствената от тези тестови прототипи, която е оцелява до наши дни. Съответно, това обяснява и нейната висока цена. Собственикът и няма никакво намерение да я продава, като предвижда да направи обиколка на Щатите, в която да покаже цялата си колекция от такива играчки.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации