Една от целите на новите технически правила, които влизат в сила за сезон 2021 във Формула 1, е да привличат нови участници в световния шампионат. Засега обаче това не се случва и след като ФИА установи липсата на кандидати да влязат във Формула 1 – като конструктори или доставчици на двигатели, правилата започнаха да се променят според интересите на компаниите, които вече участват в спорта.

BMW напусна Формула 1 през 2009 заради световната икономическа криза, но сега баварците обясниха, че съвременните технологии в шампионата не са интересни на компанията. Положение, което не се е променило от 10 години насам.

„Турбо моторите V6, които работят с хибридни системи, нямат нищо общо с двигателите, които ние създаваме за серийните ни коли – обясни шефът на BMW Motorsport Йенс Маркуардт пред списание Auto Bild. – От инженерна гледна точка свалям шапка пред това, което правят компаниите, участващи във Формула 1. Но тези технологии нямат отношение към серийните автомобили.”

BMW участва със заводски тим във Формула Е, където работи с тима Andretti Autosport, баварците участват и DTM, където използват силует рейсинг вариант на М4, но закриха GT програмата си в световния шампионат за издръжливост, където за последно използваха М8 GTE.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации