Тимът на Renault във Формула 1 написа вчера интересна страница в историята на световния шампионат като направи представяне преди новия сезон, но не показа колата си за 2020 година. Обяснението беше, че французите не искат да представят „фалшив автомобил”, а представителите на медиите видяха няколко кадъра с отделни елементи от новия болид.

Шефът на тима Сирил Абитбул обеща сериозна атака през новия сезон, за да може Renault да си върне 4-ото място при конструкторите.

За 2020 Renault върна Естебан Окон като титуляр, като французинът смени Нико Хюлкенберг, а Дениъл Рикардо започва втория си сезон в отбора.

„2019 не беше страхотен сезон за нас – призна Абитбул. – Преди новия сезон подхождаме по-различно, трябва да си поставим реални и по-скромни очаквания, но трябва да ги изпълним.

„Смятаме, че четвъртото място при конструкторите е реалистична цел, ако успеем да изпълним плана си, ще я постигнем, като това важи за представянето ни на пистата и развитието на новата кола в хода на годината.”

Абитбул потвърди, че и Renault като другите големи тимове ще работи както за развитието на колата за 2020, така и по автомобила за 2021, когато в сила влизат новите технически правила.

„Целта ни е да започнем този сезон с много сериозно и бързо развитие на колата, за да можем много бързо да стигнем до основните ни цели, за да можем максимално бързо да насочим фокуса си към подготовката за 2021”, допълни Сирил.

Звездата на отбора Дениъл Рикардо пък заяви, че очаква да може да се бори за място на подиума през 2020. Най-доброто класиране на австралиеца през миналата година беше 4-о място.

„Все още вярвам, че през новия сезон ще мога да се боря за място в Топ 3 в състезанията, когато подписах 2-годишния ми договор с Renault това беше основната ми идея – обясни Дениъл, който все още не е коментирал дали планира да удължи престоя си в отбора. – Място на подиума е личната ми цел и мисля, че тя е постижима. Искаме да се борим с тези пред нас, но преди това трябва да вземем предимство в битката в средата на колоната и да си върнем 4-ото място при конструкторите.”

Renault показа кадри на болид, изцяло в черно, като се очаква, че тимът ще използва тази разцветка само на тестовете в Барселона, които започват другата седмица.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации