VW иска да е №1 при колите на ток

25 March 2020 10:17
VW иска да е №1 при колите на ток
Прочетете повече за:
Volkswagenелектромобилипланове

Брандът Volkswagen трябва да излезе на първо място по производство и продажби на електромобили, заяви главният операционен директор на компанията Ралф Брандщетер. За това съобщава ново прес-съобщение от офиса на германския производител, като в плановете за производство на електромобили са отчетени последствията от пандемията с коронавируса COVID-19.


В компанията се надяват, че през лятото ще успеят да стартират доставките до дилърите на електромобила ID.3, който е първият, построен на електрическата платформа MEB. До края на годината към него ще се присъедини и кросоувърът на ток ID.4.

 

„През 2022 г. платформата MEB ще присъства във всеки клас автомобили, който се предлага от Volkswagen. Планът е, през 2025 г. компанията да продава по 1,5 млн. електромобила годишно“, се казва още в съобщението на Volkswagen.

 

В дългосрочна перспектива се предвижда, че до 2050 г. марката напълно ще се откаже от производството на машини с двигатели с вътрешно горене. Още в края на настоящата година Volkswagen планира намалява на средните показатели СО2 на своите двигатели с 25 гр/км.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ