Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко прогнозира, че при пет отменени състезания този сезон загубите на Формула 1 ще са 100 милиона евро.

„Това ще означава, че всички отбори ще имат по-малки приходи тази година – обясни доктор Марко пред вестник Osterreich. – Добрата новина е замразяването на техническите правила и отлагането на големите промени за 2022, това означава, че разходите на тимовете ще са по-малки и няма да имаме проблеми да се вместим в тавана на бджетите.”

Марко потвърди, че подготовката за Гран при на Австрия, която е планирана за юли върви и от средата на май трябва да стартират маркетинг дейностите, свързани с надпреварата, но допълни, че не знае как точно ще изглежда календарът за този сезон.

До момента във Формула 1 са отменени две състезания – Австралия и Монако, а другите шест от първите 8 за годината са отложени. Вчера от Монреал заявиха, че се надяват Гран при на Канада да открие сезона в средата на юни, но още е твърде рано това да бъде потвърдено.

Доктор Марко заяви, че споделя мнението на шефа на Формула 1 Чейс Кери, че сезон ще има и допълни, че Макс Верстапен ще е претендент за световната титла след обещаващото представяне на Red Bull на предсезонните тестове в Барселона през февруари.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации