Компанията Lamborghini показа кратко видео, в което се виждат изпитанията на нова пистова хиперкола, която е разработена със съвместните усилия на спортното подразделение

Squadra Corse и дизайнерския център Centro Stile. Тестовете са проведени на писта в Италия, като това е станало няколко дни, преди страната да бъде поставена под каантира заради коронавируса.

 

В официалните съобщения от производителя хиперколата фигурира под името Lamborghini V12, въпреки че по-рано се предполагаше, да получи названието Aventador SVR. Купето е изградено на базата на „пътническата“ модификация SVJ, като е оборудвано с форсиран до 830 к.с. атмосферен V12 двигател с работен обем 6,5 литра. Той е свъран с 6-степенна секвенциална скоростна кутия Xtrac.

 

Твърди се, че това ще е последният модел на марката с V12 двигател, който не е част от хибридна система. Тиражът на автомобила няма да превишава 40 бройки, като дебютът пред публика трябва да се състои до края на годината.

 

От стандартния Aventador състезателната кола се отличава по подобрената аеродинамика, по предната броня и сплитера на нея, въздухозаборниците на покрива и масивното антикрило. Купето е оборудвана и със самоблокиращ механичен диференциал, а каросерията му е така проектирана, че да отговаря на всички изисквания за безопасност на FIA.

 

Обикновено подразделението Squadra Corse се занимава с колите за шампионата Lamborghini Super Trofeo, но в портфолиото си има и пътническа суперкола. Засега това е купето SC18 (на снимката), което е направено по поръчка, като повечето му детайли за взети от състезателни коли. То разчита на 6,5-литров атмосферен V12 от Aventador SVJ, развиващ 770 к.с. и 720 Нм. и 7- степенна трансимисия ISR.

Видео може да видите тук

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации