Стартира уникалното състезание с финал Йоханесбург, Южна Африка

Един от най-щурите формати моторен спорт ще се проведе този уикенд в Южна Африка и Йоханесбург. Кен Блок отново е събрал компания, с която да забавлява публиката и света в Gymkhana Grid. Финалите са в Карнивал Сити, Йоханесбург – гигантско казино, а самият Кен Блок няма търпение да спечели състезанието. Но първо трябва да мине през миналогодишния победител Петер Солберг, който идва със своята рали-крос машина VW Polo GTI, Андреас Бакеруд, който също разчита на своя Ford Focus от световния рали крос. Тук е и новият шампион Йохан Кристофърсън, който участва за пръв път и използва колата си VW Polo GTI.

Кен Блок отново залага на Ford Fiesta ST RX43, с която кара традиционно в тази дисциплина. „Харесва ми колата, защото е бърза, компактна, много лесна за каране. Само Mustang Hoonicorn ме забавлява повече, но не мога да го карам на това състезание, защото не е конкурентен“, коментира Блок.

„Искам да победя. Тук сме от повече от седмица, защото участвахме в кръг от световния рали крос в Кейптаун. Тази година съм с нова кола, а не с WRC като миналата. Направихме някои настройки за трасето и ще видим. Много е трудно, защото концентрацията е огромна. Една грешка и оставаш извън състезанието“, поясни Солберг. Норвежецът също така спомена, че със сигурност ще се върне във WRC, но за определени кръгове и това може да се случи още от 2018.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации