Новият спортен хечбек влиза в солна мина в името на впечатляващите кадри.

Когато човек се замисли къде са най-добрите пътища, първите асоциации са свързани с Франция, Италия, Швейцария… общо взето навсякъде с красива гледка и слънце. Ford обаче има друго мнение по въпроса.

За да отпразнува новата си Fiesta ST, компанията закара хечбека 400 метра под земята в една от най-големите солни мини в Европа. Рали пилотът Елфин Еванс беше зад волана на всичките 197к.с., за да изпробва възможностите на колата.

„Солта всъщност прилича на ситен чакъл като настилка. Доста е хлъзгаво, особено с обикновените гуми,“ сподели Еванс. „Очаквах да ме хване клаустрофобията при каране в затворено помещение, но всъщност е точно обратното. Наистина приятно място, на което мога да се насладя на Fiesta ST.”

Видеото е част от сериите на Ford “Най-великите пътища в Европа“, където вече сме виждали спортните модели на компанията като GT, Focus RS, както и Mustang кабрио на най-различни места от сорта на Арктическия пояс, Норвегия и Майорка.

За разлика от предишните, епизодът, посветен на Ford Fiesta ST, „Undertrack“ беше заснет в 37-километровата мрежа от тунели.

„Драматичността на тунелите и шансът да покажем способностите на Fiesta ST на различна настилка са част от причините да изберем тази локация. Не става въпрос за типичната писта. На това място наистина може да представим пълния потенциал на колата.“ Сподели директорът на Ford Performance.