Компанията се присъединява към Maserati и McLaren

Cupra стана най-новият производител, навлязъл в сферата на Формула Е, като си партнира с компанията за моторни спортове ABT Sportsline.

Испанската марка се присъединява към новодошлите Maserati и McLaren в електрическите едноместни серии, както и към дългогодишните участници DS, Mahindra, Nissan, Porsche и Nio – като част от стремежа да затвърди своите спортни качества с нулеви емисии.

През петте години, откакто Cupra беше отделена като самостоятелна марка от компанията майка Seat, тя вече си направи име в електрическия моторен спорт по целия свят.

Автомобил на марката се състезава и в двата сезона на офроуд серията Extreme E, като и двата пъти финишира в средата на таблицата на шампионата за електрически туристически автомобили ETCR.

Присъединяването на Cupra идва в момент, в който Формула Е стартира широкообхватна промяна на своите технически регламенти, което означава, че колите за 2023 г. са много по-мощни и по-бързи от тези, които са били преди.

Формула Е (официално ABB FIA World Formula E Championship), е автомобилен шампионат за едноместни открити болиди с електрическо задвижване, който е под егидата на ФИА.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации