Един от автомобилите, за които се очаква да се заформи голяма битка на предстоящите търгове, е McLaren Speedtail. Става дума за суперхибрид с мощност 1070 конски сили, произведен в количество от 106 единици. Вътрешното му оформление е в стила на F1.

Интересното е, че голяма заслуга за тази суперкола има българин – дизайнерът в McLaren Алекс Алексиев. Той работи в компанията от 2013 година и постепенно се издига. Започва с интериора на McLaren 720S, а след това почва да се занимава с индивидуални поръчки на клиенти. McLaren Speedtail е едно от най-големите му постижения.

Ето малко информация за автомобила:
Традиционните странични огледала при него са заменени от видеокамери, които се прибират. Предните гуми са покрити с плътни капаци от въглеродна сплав. Най-интересните нововъведения за по-добра аеродинамика обаче са в задната част върху капака – двата нереални елерона, които изглеждат като неотменна част от задницата, но всъщност я променят на хидравличен принцип. Тази иновация премахва турбуленцията, челното съпротивление и загубата на скорост.

Параметрите на колата са впечатляващи – 1035 конски сили, максимална скорост от 403 километра в час и ускорение от 0 до 300 км/ч за по-малко от 13 секунди.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации