В музея на Mercedes-Benz беше показана линейка от 1930 година, която определено привлича вниманието на всички. За разлика от днешните линейки, тя много прилича на класически автомобил, даже по-скоро изглежда повече като луксозна кола от онова време, отколкото като средство за превоз на болни хора.
Всъщност, предназначението на линейките се е променило през последния век и това оказва влияние както върху външния вид, така и върху оборудването в тях.

Но нека сега разгледаме по-отблизо возилото, датиращо от почти сто години. Да направим крачка назад в миналото и да разберем повече за Mercedes-Benz 320 Ambulance.

Първото нещо, което хваща окото, е липсата на основните характеристики, които сега свързваме с този тип превозно средство: сирената и сините мигащи светлини. Вместо тях возилото е оборудвано с червен фар във формата на кръст на покрива. Няма нищо друго, което визуално да показва, че е линейка.

Всъщност тази кола, освен че не е микробус, каквито са линейките в наши дни, не е нито червена, нито бяла. Каросерията й е лъскаво сива, а този цвят определено не го свързваме с возилата за медицинска помощ.

По отношение на дизайна, линейката следва модела на Mercedes-Benz 320 от 1930 г. Става дума за елегантен и луксозен за времето си автомобил.

Mercedes-Benz 320 предлага добра производителност със своя 3,2-литров шестцилиндров двигател. Следователно в областта на спешната медицинска помощ това е било бързо и надеждно превозно средство, стигащо за кратко време от едно място до друго. Това е била и основната задача на линейките в началото и средата на миналия век – да превозват болните. Затова и не е имало оборудване за оказване на помощ, както е днес.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации