Китайската марка NIO обмислят да разширят присъствието си в Европа през следващите години. За този момент електрическите превозни средства от марката се продават само в Норвегия, но в бъдеще има планове за навлизане на пазарите на Холандия, Дания и Германия.

Тежестта на финалния план се доказва от споразумение с мрежата от бензиностанции на Shell за съвместно производство на мрежа от станции за бързата смяна на батерии. Тези планове докарват до обстоятелството, че в Германия, в съд в Мюнхен ще бъде заведено дело срещу Nioот марката Audi. Германският автомобилен производител не харесват имената на китайските модели.

От моделите на NIO, с изключение на суперколата EP9, са кросоувъритеES8 и ES6. Според немците купувачите по неизвестен начин могат да объркат с моделите Audi S6 и S8. Въпреки този факт, немските „ески” са спортни бензинови седани, а китайските са електрически кросоувъри.

Интересн факт е, че от Audi не се притесняват за най-новиякросоувърNIO ES7, въпреки че имат и моделS7. Вероятно делото е заведено още преди държавата да научи за създаването в Китай на автомобил с това име.

Единственото най-лошо нещо, което може да стане за NIO е да промени имената на моделите си или поне на тези, които ще бъдат продавани в Европа. Това пък от друга страна никога не е спирало китайските автомобилни създатели.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации