Maserati продължава да обръща повече внимание и да промотира електрическия си модел GranTurismo, докато новият автомобил с бензинов двигател остава пренебрегнат.

Все пак обаче и той получи своите минути слава и бе показан на специално събитие на Ботуша.

Външният вид на возилото е очакван, той се отличава от електрическия само по въздухозаборниците и присъствието на изпускателна система, която има четири накрайника.

Говори се, че този GranTurismo ще има най-новия мотор V6.

Бензиновият и електрическия вариант ще се появят на пазара тази година, а през 2023 година Maserati ще представи и кабриолет.

Бензиновата кола ще бъда последната от този тип, която Maserati ще произвежда. Италианският бранд планира да премине към изцяло електрически коли до 2030 година.

Въпреки това вариантът на бензин се очаква да предизвика фурор сред феновете на марката и да бъде купуван.

Скоро стана ясно, че от гамата на Maserati ще отпадне модела Ghibli. Въпреки популярността си, той ще се предлага до 2024 година, а след това няма да има свой наследник.

Италианците обаче не смятат да оставят сегмента. След спирането на Ghibli, ще се направят редица промени по големия му брат – Quattroporte, който ще бъде с по-малки размери. Така, излиза, че двата модела ще бъдат обединени в един.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации